2020-09-20 12:59:00• hírek • Szatmár.ro

Újabb jókora cigifogás az ukrán-román zöldhatáron

Ismét nagymennyiségű cigaretta-zsákmánnyal büszkélkedhetnek a halmi határrendészek: nem kevesebb, mint 10 000 csomag cigarettát rejtő csempészárút foglaltak le szombaton Kökényesd közlében.

A határrendészet vasárnapi közleményéből kiderült, hogy szeptember 19-én, a halmi határőrök járőrözés közben figyeltek fel egy négy fős csoportra a román-ukrán határ, egy Kökényesdhez közeli szakaszán, miközben jókora, fekete fóliával burkolt csomagokat cipeltek.

A határrendészek első ízben hangos szóval megállásra szólították fel a gyanús egyéneket, akik figyelmen kívül hagyva az utasítást, csomagjaikat ledobva, szaladni kezdte vissza az ukrán határ irányába. A határrendészek öt figyelmeztető lövést is eleresztettek az ég felé, viszont ez sem késztette megállásra a csempészeket.

A hátrahagyott fekete dobozokat felnyitva a határőrök nem kevesebb mint 200 000 szál, azaz 10 000 csomag Jin Ling márkájú cigarettát találtak, melyetkduty free üzletekből származhattak.

A dohányárút a hatóság munkatársai lefoglalták, az ügyben pedig csempészés, illetve illegális határátkelés vádjával nyomozást rendeltek el.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: